Asolo

Vásárlás, megrendelés


Vásárlás, megrendelés

Vásárlás, megrendelés

Ha ez is megvan, nincs más dolgunk, mint leellenőrizni, hogy az adott típus és méret van-e raktáron. Ezt a Web-áruházban minden egyes típus esetében "készleten van" címen feltüntetjük. Mindezek után a kiválasztott modellt és méretet nyugodt szívvel megrendelhetjük. A fenti séma alkalmazásával a kiválasztott cipő szinte biztos, hogy kényelmes és megfelelő méretű lesz! Amennyiben valami véletlen folytán mégsem jó, úgy 8 napon belül minden következmény nélkül visszaküldhetjük! (Olvassuk el az ÁSZF ide vonatkozó részeit!)

Figyelem! Az áruház részben található készletek jelzése informatív jellegű és nem tartalmazza az éppen aktuális előfoglalásokat! A készlet napi frissítéssel működik! Abban az esetben, ha az itt feltüntetett készlet ellenére a kiválasztott modellből mégsem lenne valós raktárkészlet, minden esetben visszajelzést adunk! Az előfoglalás beérkezési sorrendben történik!

Technikai ismertető


Technikai ismertető

Aolo

Az ASOLO cipők sokféle igénynek és terepviszonyoknak, kell, hogy megfeleljenek, ezért különféle "felszereltségűek". Ezeket az egyes modelleknél külön-külön feltüntetjük. Az egyes logókra és kiemelt szövegekre kattintva minden részletet megtudhatunk. Külön kiemeljük a talp, a felső rész, a belső bélés vagy membrán anyagát, a fazon kialakítását, súlyt, mérethatárokat stb. Érdemes ezeket a technikai paramétereket áttanulmányozni, mert sokat segíthet a kiválasztásban ill. abban, hogy az általunk kiszemelt cipő egyáltalán mit tud, mire képes?!

Ápolás, karbantartás


Ápolás, karbantartás

NIKWAX Footwear Cleaning Gell

Makacs szennyeződés esetén használjunk un. tisztítógélt, mely regenerálja a membránt, tisztítja cipő felületét, anélkül, hogy a meglévő impregnálást tönkretenné! Szandálokhoz az antibakteriális, dezodorált tisztítót használjuk!

NIKWAX impregnáló

Nubuk, kevert anyagú vagy fényes bőrre való impregnáló szerrel regenerálhatjuk a gyári DWR (Durable Water Repellent) bevonatot. Ezzel az un. "első lépcsőt" azaz a felületi vízlepergetést ismét visszaállítjuk, lehetővé téve az alatta levő membránnak az aktív "lélegzést"!

Ápoláshoz ne használjunk vegyszereket, oldószeres anyagokat! Ezek nem csak a cipő külső anyagát tehetik tönkre vagy esetleg a cipő színét változtathatják meg, de membrános cipők esetében magát a membránt is károsíthatják, és ezzel kockáztatjuk cipőnk vízállóságát! Nem beszélve arról, hogy az egyes oldószerek jelentős környezetterhelést is okoznak! Az un. vizes bázisú szerek nem mérgezőek, nem tűzveszélyesek, nem párolognak, nincs oldószer vagy hajtógáz, vizes felületen is kifejtik hatásukat és csak ott szívódnak az anyagba, ahol szükséges. Ha cipőnk koszos vagy sáros lesz, egyszerűen egy sárkefével vagy erősebb kefével tisztítsuk meg. Ha makacsabb a szennyeződés, akkor használjunk tiszta vizet akár egy lavórból vagy a kerti csapnál. Ha szennyeződés (pl. kosz vagy sólé) marad a cipő anyagában, azt a NIKWAX Footwear Cleaning Gell azaz cipőtisztító gél segítségével távolítsuk el! Ne használjunk hagyományos tisztítószereket! Ne feledjük, hogy ápolni, impregnálni hatásosan csak tiszta cipőt lehet!

FIGYELEM! Tisztításkor ne használjunk hagyományos tisztító szereket, pl. Ultra, szappan, mosópor stb. mert a meglévő impregnáló réteget teljesen tönkre teszi, leoldja, a felületet nedvszívóvá teszi!

A piszkos rostokon a mikro organizmusok megtelepszenek, a rostok meggyengülnek, és a bőr lassan "romlásnak" indul. Ezért van az, hogy kedvenc cipőnk nem működik olyan jól, mint amikor vásároltuk. A régi és igénybe vett DWR (egy tartós vízlepergető bevonat) működésképtelenné válhat. Ez a kopástól, súrlódástól is sérül, ezért ezt a réteget időnként fel kell újítani, regenerálni!

Ha minden szennyeződést eltávolítottunk, akkor még nedves állapotban (!) kezeljük le szintén NIKWAX impregnáló szerrel lábbelinket. Ezek az anyagok nem oldószeres vegyszerek, hanem abszolút környezetbarát, un. vizes bázisú anyagok, tehát víz az oldószerük. Igen kiadósak, nagyon hatékonyak, már vizes állapotban is képesek kifejteni hatásukat! Alkalmasak a membrános cipők membránjának esetleges mikro repedéseit regenerálni. Membrános cipők esetén, abban az esetben, ha a lélegző képességet csökkenni véljük, a következőt kell tennünk! (Ezt egyébkén általában évente egyszer-kétszer célszerű megtenni!) Gondosan tisztítsuk meg lábbelinket az előbb leírt módon. Miután készen vagyunk, engedjük tele vízzel cipőnket, mint egy fazekat. Hagyjuk így ázni néhány órán keresztül. Öntsük ki a vizet, impregnáljuk le az egészet a leírt módon, majd hagyjuk megszáradni. Soha ne tegyük ki a cipőt közvetlen erős napfényre vagy sugárzó hő mellé! Legjobb, ha szoba hőmérsékleten szárítjuk és kitömjük száraz újságpapírral! Ezt a műveletet azért kell végrehajtani, mert lábunk izzadásakor igen finom szemcséjű sókristályok is távoznak szervezetünkből. Ezek a finom szemcsék ill. a cipőbe került finom por eltömítheti vagy akár roncsolhatja idővel a lélegző membrán igen apró pórusait. Ha ez bekövetkezik, nem képes szellőzni kellőképpen a membrán és ezzel együtt lábunk sem, olyan érzésünk lesz, mint ha beleizzadnánk a cipőbe.

Ha így megfelelően karbantartottuk lábbelink belső membránját, vissza állíthatjuk az eredeti állapotot!
Ne feledjük! Ha cipőnk belsejét tisztán tartjuk, minimálisra csökkentjük a láb gombás fertőzésének kialakulását is. Belső tisztításkor mindig vegyük ki a cipő talpbetétjét és azt is gondosan tisztítsuk meg a fűzőkkel együtt.

Hogyan is hat az impregnáló szer?


Hogyan is hat az impregnáló szer?

Impregnálás

A vízcseppek a felületre kerülve impregnálás hiányában beszívódnak abba! Egy jól kezelt felületről leperegnek vagy cseppek formájában megmaradnak, un. gyöngyöződést tapasztalhatunk!

A modern impregnálás és a lélegző anyagok (pl. Gore-Tex, stb.) lehetővé teszik az izzadság párolgását, míg az esőt, nedvességet nem engedik bejutni a belső felületre. Egy tartós vízlepergető kenés (DWR: Durable Water Repellent), melyet gyárilag juttatnak az anyagok külső felületére, megakadályozza, hogy a vízcseppek esőben "megüljenek" az anyag felületén. A víz apró gyöngyök formájában összegyűlik az anyag felszínén, ezt hívjuk gyöngyöződésnek. Ez jelenti az "első" védelmet az eső vagy a víz ellen. A vizes bázisú szerek egyébként magasabb koncentrációban tartalmaznak impregnáló összetevőket, mint az oldószeres folyékony termékek!

Fontos magának a cipő anyagának az ápolása is, hiszen a bőrt, bőrből készült részeket védeni kell a kiszáradástól, öregedéstől is! Az impregnáló ás ápoló szerek olyan összetevőket is tartalmaznak, melyek ápolják is a bőrből készült részeket!

A külső anyag tapadását és nedvszívó képességét jelentősen lecsökkenti az impregnálószer, amely ezután nem szívja magába a nedvességet, és nem tömíti el a külső anyag pólusait, azok vízzel sem telítődnek. Ez lehetővé teszi, hogy a mikromembrán el tudja látni a feladatát. A membrán működéséről (azaz: Hogyan lehet az, hogy kifelé "kijön" a pára, befelé viszont nem "megy be" a víz?! Külön fejezetben tárgyalunk: Gore-Tex )

Vissza Föl Következő