Asolo

Példa a méret pontos kiválasztásához


Példa a méret pontos kiválasztásához

Mérettáblázat

A jobb láb 25,8 cm-es mérete alapján választottuk ezt a sort, ez jelenti a lábunk méretét! (kb. 41-es méretnek felel meg) Fél cipő, ill. szandál esetén a 41 1/3-os méretet, magas szárú cipő vagy bakancs esetén a 42-es méretet válasszuk!

WIDE fit

A WIDE fit logo és a WIDE fit modellek:

POWER MATIC 500 GV, POWER MATIC 200 GV, POWER MATIC 250 NBK V, POWER MATIC 300 GV, POWER MATIC 350 NBK V, POWER MATIC 400 GV,TPS 520 GV, TPS 535 NBK V, SASSLONG NBK GV, FUGITIVE GTX, FSN 95 GTX.

Tegyük fel, hogy a mért érték a bal láb esetében 25,2 cm, a jobb láb esetében 25,8 cm. Ebben az esetben természetesen a nagyobbik érték, tehát a 25,8 cm a mérvadó. Kikeresve a táblázatból ez a méret az ASOLO felnőtt méret besorolás szerint a 40-es és a 40 2/3 (ez kb. 41-es méretet jelent) közé esik, természetesen a 40 2/3 (azaz a 41-es) méret a mienk, tehát ekkora a lábunk. Ezt egyébként a korábbi, eddig hordott cipő méreteink is alátámasszák, ha valami nagyon más érték jött ki, biztosan elmértünk valamit! Tehát méret szerint ez a 26 cm, azaz 40 2/3-os (kb. 41-es) méret a kiinduló alap.

Ha ASOLO félcipőt vagy szandált szeretnénk vásárolni, akkor maradhatunk ennél a méretnél, ha egy picit vastagabb zoknit is hordunk vagy szélesebb a lábfejük, akkor a következő méretet, azaz a 41 1/3-ot kell választanunk. (Szinte minden esetben jobb, ha legalább egy fél számmal nagyobbat veszünk fél cipő ill. szandál esetén is!)

Ha ASOLO bakancsot vagy ASOLO túracipőt szeretnénk venni, akkor minden esetben a nagyobbik méretet válasszuk, azaz minimum 1 számmal nagyobbat, mint a lábunk mérete! Jelen esetben ez a 42-es méret! Ne feledjük, hogy vastag zoknival a cipő belsejét jobban kitölti a lábunk, sokkal jobb a tartás és miután sok a fűző rajta, a fűző helyes meghúzásával jól lehet szabályozni. Ha bakancs esetében "nyári üzemet" választunk és vékonyabb a zoknink, akkor a különbséget egy plusz talpbetéttel kompenzálni tudjuk!

Az nagyon fontos, hogy a lábujjaink semmi esetre sem érhetik el a cipő orrát belülről, még abban az esetben sem, ha a hegyről vagy dombról lefelé jövet némiképp előre csúszunk cipőnkben! Arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy hosszabb gyaloglás során megdagadhat a lábunk.

Ha a cipő eleve "határeset", akkor ilyenkor biztosan kényelmetlen lesz. Sokkal nagyobbat sem szabad választani, mert akkor emelkedni, csúszkálni fog a sarkunk és szinte biztos a vízhólyag kialakulása!

Tehát alapszabály, hogy ASOLO túracipő vásárlásakor félcipő ill. szandál esetében legalább fél- egy számmal, bakancs vagy magas szárú cipő esetében legalább egy- másfél számmal nagyobbat kell vennünk, mint a lábunk mérete. A fűzőkkel és talpbetéttel, valamint a zoknival "finomíthatunk" azaz beállíthatjuk a pontos illeszkedést!

Minden esetben jó minőségű, a nedvességet jól kezelő, vastagabb, puha, lehetőleg varrat nélküli zoknit hordjunk a cipőhöz, és szükség esetén szerezzünk be egy plusz talpbetétet is!

Ha valaki tudja, hogy eleve széles a lábfeje és ez korábban is gondot okozott neki akkor az ún. WIDE fit , azaz szélesített modellek (ezek a modellek a WIDE fit logóval vannak ellátva) közül kell választania. A méret kiválasztásának menete különben megegyezik a korábban leírtakkal.

Vissza Föl Következő