Asolo

Hogyan tovább, ha tudjuk, hogy melyik modellt szeretnénk!


Hogyan tovább, ha tudjuk, hogy melyik modellt szeretnénk!

Asolo

Nos a megfelelő modell és szín kiválasztása után talán elérkeztünk a második legfontosabb részhez, a megfelelő méret kiválasztásához! Meg kell említenünk azt az igen fontos momentumot, hogy azért az egyes modellek kialakításánál vegyük tekintetbe a lábformánkat és ne elsősorban a divatos színekre és kialakításokra koncentráljunk! Vannak olyan modellek, amelyek a keskenyebb lábúaknak lettek kialakítva és vannak kifejezetten széles lábfejjel rendelkezőknek valók (pl. az un. WIDE fit logóval ellátott modellek).

Asolo

Rajzoljuk körbe egy fehér papírlapon mindkét lábunkat, lehetőleg függőlegesen tartva az íróeszközt!

Asolo

A két legtávolabbi ponton mérjük meg egy vonalzóval, hány cm a "lábnyomunk" hossza!

Az Internetes cipővásárlástól azért tartanak sokan, mert nem biztosak abban, hogy amit kiválasztanak, vajon jó méret lesz-e, kényelmes, jól illeszkedik a lábhoz, stb. Nos ez abban az esetben igaz lehet, ha valaki viszonylag kevés információ és tanácsadás nélkül, a cipő tulajdonságait és kialakítását figyelmen kívül hagyva rendel, de ne feledjük, ha ennyire felületesek vagyunk, akkor egy boltban vásárolt cipővel is könnyedén pórul járhatunk.

Ha viszont kellően körültekintőek, jól tájékozottak és felkészültek vagyunk, akkor ez a kockázat a nullával egyenlő!

Először is mérjük meg a lábunkat! Vegyünk egy tiszta fehér papírlapot (pl. írólap vagy csomagoló papír), tegyük le a sima, kemény padlóra (ne padlószőnyegre!)

Rajzoljuk körbe a lábunkat, ügyelve arra, hogy az íróeszközt lehetőleg mindig függőlegesen tartsuk. Ezután mérjük le a lábunk nyomát egy vonalzóval a két legtávolabbi ponton ! Mindig a nagyobb értéket kell figyelembe venni.

Ez a cm-ben mért érték az esetek nagy többségében nem egyforma, hiszen lábunk mérete sem feltétlenül az. Ha megvan ez az érték, akkor az alábbi táblázatból keressük ki az ahhoz legközelebb esőt, ha akkora érték nincs akkor mindig a nagyobbat válasszuk! Ez a méret a lábunk mérete!

Mérettáblázat
Vissza Föl Következő