Asolo

MIÉRT?


MIÉRT?

Avagy miért fontos, hogy túrázási, kirándulási szokásainknak megfelelő túracipőt válasszuk?

Asolo

A vásárlás előtti helyes felkészülés hosszútávon meghatározza túráink hangulatát, és azt is, hogy milyen mélyen és gyakran kell pénztárcánkat kiürítenünk!

Egy szoba papucs kényelmes, könnyű, meleg, barátságos viselet bent a meleg lakásban és a szobában, ugyanakkor el sem képzelhető egy sziklás, köves vagy egy erdei, néha sáros talajon. Bár ez egy kicsit szélsőséges megközelítésnek tűnik, de közel ehhez hasonló helyzeteket gyakran lehet látni sajnos a hozzá nem értő vagy ezzel a kérdéssel egyáltalán nem foglalkozó, un. hétvégi turisták lábain egy-egy tátrai vagy hasonló túrán, mikor is egy-kétezer forintos edzőcipőben vagy messziről sem vízhatlan olcsó, magas szárú, még bakancsnak sem mondható lábbeliben vágnak neki olykor félnapos vagy egész napos menetelésnek.

Nos ez nem csak kényelmetlenség de olykor felelőtlenség is lehet! Ha járni nem tudunk, komoly bajba kerülhetünk!

Tehát, ha valaki eljutott már odáig és látja ennek a dolognak a fontosságát, akkor is nehéz dolga van, hogy: - rendben van, vennék egy jó cipőt, de milyet és egyáltalán melyik a jó cipő és melyik a Nekem jó cipő?

Nos, ebben szeretnénk némi segítséget és tanácsot adni, és biztosak vagyunk abban, hogy "legalább egy jó ASOLO" megoldást találunk a problémádra!

DÖNTSÜK EL MIT IS SZERETNÉNK!?


DÖNTSÜK EL MIT IS SZERETNÉNK!?

Asolo

Ha tudjuk, mit akarunk, mire szeretnénk használni, biztos, hogy jó döntést hozunk túracipőnk kiválasztásakor!

Mint megannyi dolog esetében, itt sincs teljesen egészen univerzális megoldás. Valóban el kell dönteni, hogy alapvetően mire is szeretnénk használni cipőnket. Kisebb sétákra, kirándulásokra, közepes túrákra, hátizsákos túrákra, esetleg több napos gyaloglásokra, keményebb, magasabb terepekre, nehéz hátizsákkal, esetleg havas, csúszós terepre, stb., vagy esetleg Nordicwalking (terep gyaloglás speciális technikával és botokkal), terepfutás, stb. Ismerjük meg, hogy mit várhatunk el egy-egy cipőtől, mitől is vízálló-lélegző egy lábbeli!? Nos amint látjuk széles a választék, maga a terület is annyi felé ágazik, hogy csak annak nem tűnik fel, aki maga is űzi valamelyiket ezek közül.

Vissza Föl Következő