Asolo

A GORE-TEX®


A GORE-TEX®

Asolo

Ezzel a emblémával ellátott termékek tartalmazzák a különleges GORE-TEX® lélegző membránt!

A GORE-TEX® lábbeli ideális viselet a szabadtéri tevékenységek széles köréhez. A tartós vízállóság a szellőzőképesség és a teljes komfortérzet egyedi kombinációját nyújtja.

A GORE-TEX® lábbeli lehetővé teszi, hogy a legteljesebb mértékben, az időjárástól függetlenül élvezhesse szabadtéri tevékenységét. Minden GORE-TEX® lábbelit szigorú minőségi és teljesítmény szabványoknak megfelelően gyártanak. Az eredmény a:

GUARANTEED TO KEEP YOU DRY

(garantáltan szárazon tart) ígéret: Amennyiben nem elégedett teljes mértékben a GORE-TEX® lábbelije vízállóságával vagy szellőzésével, megjavítjuk, kicseréljük vagy visszafizetjük Önnek a vételárat.

Nos mi is a lényeg?

Csúcstechnológia a lába érdekében!

GORE-TEX

Az eredetileg űr ruhákhoz tervezett GORE-TEX® membrán a GORE-TEX® lábbeli lelke. Teljesen vízálló, de a vízpára számára átjárható!

Az eredmény:

Kívülről sosem szivárog be víz, de az izzadság könnyen távozhat. Ezért érzi mindig száraznak és kényelmesnek a GORE-TEX® lábbelit.

Hogyan is lehetséges ez?

A GORE-TEX® lábbelik vízálló és szellőzést biztosító magja. Áthatolhatatlan a víz számára, de átjárható a vízpára számára. Víz kívülről nem szivároghat be, de az izzadtság elpárologhat

A GORE-TEX® membrán a GORE-TEX® cipők és lábbelik lelke. A víz kétfajta halmazállapotának (víz és vízgőz) molekula különbségét használják ki! A membrán Négyzetcentiméterenként több mint 1,4 milliárd mikroszkopikus méretű pórust foglal magában. Ezek a pórusok a vízcseppnél 20 ezerszer kisebbek, de 700-szor nagyobbak a vízpára molekulánál.

Ez teszi a GORE-TEX® membránt a kívülről jövő vízzel szemben vízállóvá, miközben lehetővé teszi a belülről érkező izzadtság elpárolgását. A W. L. Gore & Associates különféle GORE-TEX® membránokat fejlesztett ki, így minden célra az igényeket leginkább kielégítő membránt tudja alkalmazni.

Egy napon belül négy évszak.

A GORE-TEX® túracipő mindig a jó úton tartja lépteit. Tartósan vízálló és rendkívül jól szellőzik. A GORE-TEX® túracipő bárhová, bármilyen időben elviszi Önt, négy évszakon át dacol az elemekkel, miközben lábát kényelmesen és szárazon tartja.

GORE-TEX

A túracipő szerkezeti felépítésén jól láthatóak a különböző rétegek és a membrán elhelyezkedése, amelynek összes varratát lehegesztik a vízállóság érdekében!

A GORE-TEX® túracipőt zord külső körülményekhez tervezték, szélsőséges időjárás és göröngyös talajviszonyok esetére. Minden felhasznált anyag, a talptól a cipőszárig, a legnagyobb gonddal került kiválasztásra, és együttesen egy tökéletesen illeszkedő cipőt alkotnak. A GORE-TEX® túracipő nem csak tartósan vízálló és szellőzik, de emellett robosztus és strapabíró is, a legnagyobb védelmet és kényelmet kínálja Önnek, bármilyen hosszú és megerőltető is a túra.

  • Tartósan vízálló és szellőzik.
  • A GORE-TEX® túracipő szárazon és kényelmesen tartja lábait.
  • Tökéletes kényelem bármilyen időjárás esetén, bármely évszakban képes dacolni az elemekkel.
  • Robosztus és tartós.
  • Maximális védelem és a lehető legmagasabb fokú kényelem bármilyen hosszú és kemény a túra.

A GORE-TEX® termékeket gyártás előtt és közben is igen szigorú és többféle vizsgálatnak vetik alá!

A kényelmességi teszt

GORE-TEX

A cipőkbe a valódihoz hasonló módon izzadó mesterséges lábakat helyeznek, majd különböző hőmérsékleti értékek mellett mérik a vízpára-eltávozás és a vízvisszatartás mértékét.

A Gore kidolgozta a teljes körű bakancs kényelmességi vizsgálatot a lábbelik szellőző képességének vizsgálatára. A tesztelendő cipőkbe "izzadni" képes mesterséges lábakat helyeznek, és klímakamrába helyezik ezeket. A vízpára átjutási mértéke és a vízabszorpció mérésével meghatároznak egy klimatikus tényezőt. Egy XCR® GORE-TEX® cipő, amelyet kimondottan meleg időjárási viszonyok között történő használatra fejlesztettek ki, eltérő klimatikus tényezőt fog mutatni, mint egy téli cipő, melyben duplán szigetelt GORE-TEX® bélés van. Minden újonnan kifejlesztett GORE-TEX® lábbeli termék, és a már sorozatgyártásban lévő cipők vizsgálata is ily módon történik. Az átlagfogyasztó által kényelmesnek talált klimatikus tényező meghatározása érdekében a Gore a müncheni Műszaki Egyetemmel karöltve jelentős kutatásokat végzett. Az elmúlt tíz évben a Gore milliókat fektetett be a lábbelik klimatikus kényelmével kapcsolatos kutatásokba.

GORE-TEX

A szellőzés nem csak a GORE-TEX® membrán jellegzetessége. Minden felhasznált anyag, a béléstől a felsőrészig hozzájárul a GORE-TEX® lábbelik rendkívül jó szellőzőképességéhez és az általuk biztosított kellemes mikroklímához. A teljes körű bakancs kényelmességi vizsgálat során a klímakamrában a teljes cipőt tesztelik szellőző képesség és a klímaérzet szempontjából.

A cipőkbe a valódihoz hasonló módon izzadó mesterséges lábakat helyeznek, majd különböző hőmérsékleti értékek mellett mérik a vízpára-eltávozás és a vízvisszatartás mértékét.

A vízállósági teszt

GORE-TEX

A vízállósági teszt folyamán az összes felhasznált anyag (a bőrtől a cérnáig) nedvesség felszívó képességét tesztelik!

GORE-TEX

A vizsgálandó anyagot vékony csíkokra vágják fel, és végüket 1 cm mélyen vízbe merítik. 2 óra elteltével a nedvesség 1 cm-nél nem kúszhat magasabbra.

A GORE-TEX® lábbelik tartós vízállóságában nem egyedül a GORE-TEX® bélés játszik kulcsfontosságú szerepet, hanem a cipőfelsőrész készítéséhez felhasznált összes többi anyag is. Ezeknek víztaszító tulajdonsággal kell rendelkezniük.

Ez azért van így, mivel a vízszívó anyagok a hajszálcsöves jelenség révén vizet szállítanak a cipőszár széléhez, szélsőséges esetben a cipő belsejébe. Ezért tehát a felsőrész elkészítéséhez használt anyagokat, a bőrtől és a habtól kezdve a varrófonalig és a fűzőig, vizsgálatnak vetik alá, hogy megállapítsák, mennyi vizet szívnak fel.

  • Minden új GORE-TEX® lábbeli termék átesik a vízállósági teszten.
  • A vízállósági teszt a cipő külső anyagainak vízállósági tulajdonságait vizsgálja.
  • Csak a legjobb vízálló tulajdonságokkal rendelkező anyagok felelnek meg a GORE-TEX® igen magas minőségi követelményeinek.

A vizsgálandó anyagot vékony csíkokra vágják fel, és végüket 1 cm mélyen vízbe merítik. 2 óra elteltével a nedvesség 1 cm-nél nem kúszhat magasabbra.
A vizsgálatot megelőzően minden anyagot mechanikus igénybevételnek vetnek alá azért, hogy az eredményeket ne befolyásolják a felületi kezelések. Például a varrófonalat belevarrják egy bőrdarabba, majd eltávolítják, és csak ezt követően vizsgálják vízfelszívó képességét.

Tartóssági teszt

GORE-TEX

A GORE-TEX® lábbelinek túra szimulátorban kell bizonyítania vízállóságát.

A Gore túra szimulátor a GORE-TEX® lábbelik vízállóságát teszteli. Az érzékelőkkel felszerelt mesterséges lábak akár 300.000 lépést is megtesznek a vízfürdőben, ami egy folyómederben megtett 500 km-es túrának felel meg. Ha bármikor nedvesség jut a cipőbe, a gép leáll, és fénykibocsátó dióda segítségével meghatározzák a szivárgás helyét.

Ez a vizsgálat ellenőrzi a nehezen kezelhető szivacshatást is. Egy egyébként teljesen vízálló cipő belseje nedvessé válik, ha a víz a vízzel átitatott külső anyagon keresztül utat talál a szárba.

Látható tehát, hogy a GORE-TEX® lábbelik gyártásakor igen szigorúak az elvárások. Természetes tehát az, hogy ilyen elvárások mellet ezeknek a cipőknek a minősége hosszútávon is garantált és megtérül az adott esetben az átlagosnál egy kicsit magasabb ár!

Vissza Föl