Asolo
GORE-TEX

GORE-TEX®, GORE-TEX XCR®


GORE-TEX®, GORE-TEX XCR®

GORE-TEX

Ez egy speciális, a cipőbe épített belső membrán amely elsősorban a vízállóságot biztosítja. Ennek a membránnak az illesztési varratai is hegesztve vannak, hogy sehol ne tudjon a nedvesség a belső rétegekbe jutni.

A GORE-TEX® membránnal készült lábbeli ideális viselet a szabadtéri tevékenységek széles köréhez, de főleg a vizes, nedves, sáros terephez. A tartós vízállóság a szellőzőképesség és a teljes komfortérzet egyedi kombinációját nyújtja. A GORE-TEX® lábbeli lehetővé teszi, hogy a legteljesebb mértékben, az időjárástól függetlenül élvezhessük, a kirándulást vagy túrát.

Az eredetileg űr ruhákhoz tervezett GORE-TEX® membrán a GORE-TEX® lábbeli lelke. Teljesen vízálló, de a vízpára számára átjárható!

Hogyan is lehetséges ez?

GORE-TEX

A GORE-TEX® membrán a GORE-TEX® cipők és lábbelik lelke. Az alapötlet és így maga a membrán a víz kétfajta halmazállapotának (a víz és a vízgőz) molekula különbségét használja ki! A membrán négyzetcentiméterenként (kb. egy körömnyi felület) több mint 1,4 milliárd mikroszkopikus méretű pórust foglal magában. Ezek a pórusok a vízcseppnél 20 ezerszer kisebbek, de 700-szor nagyobbak a vízpára molekulánál. Ez teszi a GORE-TEX® membránt a kívülről jövő vízzel szemben vízállóvá, miközben a belülről érkező izzadtság vízgőz formájában el tud párologni.

(Részletesebb leírás: lásd itt.)

Vissza Föl